אני מציע טיפול וליווי לאלו שמתעניינים בעולם הפוליאמורי, אנשים הנמצאים בקשרים פתוחים, או כאלו שהיו רוצים להכניס יותר חופש לקשר שלהם. חלקנו תהינו לא פעם אם אפשר בכלל לאהוב יותר מאדם אחד? האם אהבה הינה משאב מתכלה ולכן עדיף להשקיע את כל הרגש שלנו באדם אחד, או שמא דווקא ככל שנחלוק אותה כך היא תגדל? האם משהו הולך לאיבוד ברגע שמוותרים על הבלעדיות הרומנטית, או אולי דווקא נוצרת שלמות שלא היה קל לקיים בקשר מונוגמי?
למרות שפוליאמוריה נהיית יותר ויותר מדוברת בתקופה האחרונה ובאופן כללי מעוררת הרבה עניין, היא טרם נהפכה לתופעה מקובלת בחברה שלנו. אורח חיים א.מונוגמי עדיין עשוי לעורר הרבה ביקורת בקרב אנשים מסוימים, ואף לא מעט בלבול בקרב אנשים שהרעיון קוסם להם.
אז איך מתחילים? איך פותחים קשר מונוגמי לעבר מחוזות הא.מונוגמיה? איך באופן כללי מתמודדים עם הקנאה שעולה? איך מצליחים לתת מקום הוגן גם לחופש וגם לביטחון? נושאים אלו מעסיקים אנשים רבים מונוגמיים ופוליאמורים כאחד. בגלל שרובנו נולדנו וחונכנו בעולם מונוגמי, ההתניות שלנו עשויות להקשות עלינו לדמיין מציאות אחרת, ובאופן כללי לא פשוט לעשות את הקפיצה המנטלית לעולם אחר, שעשוי להיראות לנו מאד רדיקלי בהתחלה.
אני חוקר את העולם הפוליאמורי כחלק מעבודת הדוקטורט שלי באוניברסיטת חיפה בהנחייתו של פרופ' אהרון בן זאב, בעיקר סביב סוגיות של קנאה במערכות יחסים שונות. אולם מעבר לרצון להעמיק את הידע האקדמי בנושא זה, אני מאד מתעניין ביכולת של טיפול וליווי מקצועי לסייע לאנשים שנמצאים או מתעניינים במערכות יחסים א.מונוגמיות, או כאלה המחפשים עוד חופש ובטחון במערכות היחסים שלהם. אחרי שיחות עם אנשים רבים שבחרו בדרכים אחרות ממונוגמיה, נראה כי מערכות יחסים אלו עשויות לעמת אותנו עם הרבה חוסר בטחון ועוד מקומות שלרוב קיימים עוד קודם אצלנו, אך פחות היו במגע ובמודעות. אפשר להסתכל על סוגיות אלו, מעבר לשאלות סביב בלעדיות רומנטית ומינית, גם כהזדמנות טובה לצמיחה והגשמה אישית, ודרך יפה ומיוחדת להכיר עוד צדדים בנו וכך לדייק לעצמנו את הדרך. מסע כזה, למרות הוא שטומן בחובו הבטחות רבות, בהחלט עשוי להיות מפחיד וקשה. ליווי מקצועי יכול להאיר את הדרך. אשמח לשתף מהידע ומהניסיון שלי, כחוקר, מטפל ואדם שבוחן א.מונוגמיה בחייו.